Palvelut sivu hero

Palvelut

Palvelut sisältö

Palvelut


Reseptien uusiminen

Apteekki uusii asiakkaidensa reseptejä. Sähköiset reseptit uusitaan lähettämällä sähköinen reseptin uudistamispyyntö suoraan terveydenhuoltoon. Uudistamispyyntö käsitellään terveydenhuollossa 8 päivän kuluessa. Reseptin uusiminen on maksutonta.

 

Lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistus

Lääkkeillä voi olla riski yhteisvaikutukseen muiden lääkkeiden kanssa. Yhteisvaikutuksia voi syntyä reseptilääkkeen ja itsehoitolääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä. 
Apteekissamme on käytössä yhteisvaikutusohjelma. Sen avulla lääkitystäsi tarkastellaan kokonaisuutena ja huomioidaan mahdolliset haitalliset lääkeyhdistelmät. Farmaseuttinen henkilökuntamme auttaa, neuvoo ja palvelee kun hankit itsehoitotuotteita.

 

Lääkejätteet

Lääkejätteet voit tuoda maksutta apteekkiin ja me toimitamme ne edelleen hävitettäväksi asianmukaisella tavalla. Ne ovat ongelmajätettä ja vaativat erityiskäsittelyn ongelmajätelaitoksella. Lajittele erikseen:

  • elohopeakuumemittarit

  • jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet)

  • ruiskut ja neulat (pakkaathan ne turvallisesti, esim. tyhjään muovipulloon) voi tuoda apteekkiin tai hävittää kotitalousjätteen mukana

  • Muut lääkkeet voi tuoda apteekkiin samassa pussissa.

 

Lääkehoidon kokonaisarviointi ja tarkistus -palvelu

Lääkehoidon kokonaisarviointi -palvelu on Lapuan Keskus-Apteekin tarjoama ammatillinen palvelu, joka toteutetaan proviisorin, lääkärin ja tarvittaessa hoitajien moniammatillisessa yhteistyössä. Arvioinnin suorittaa lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyden suorittanut proviisori. Lopullisista hoitopäätöksistä vastaa aina lääkäri.

Lääkehoidon tarkistus -palvelu on lääkehoidon kokonaisarviointiin verrattuna suppeampi palvelu. Sen suorittaa lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyden suorittanut proviisori. Lääkehoidon tarkistus -palvelussa asiakkaan kaikki resepti- ja itsehoitolääkkeet sekä luontaistuotteet kartoitetaan valtakunnallisten hoitosuositusten mukaan.

 

Tiliasiakkuus

Asiakas voi tehdä ostoksensa tiliin. Maksutavaksi voi valita laskun tai suoraveloituksen.        

HUOM! Toimii erityisen hyvin esimerkiksi kotihoidon asiakkaille.

 

Annosjakelu

Apteekissamme on koneellinen annosjakelupalvelu. Se on toimintamalli, jossa apteekki toimittaa asiakkaan lääkkeet annoskohtaisiin pusseihin pakattuna kahden viikon tarvetta varten. Ennen annosjakelun aloittamista tarkistetaan potilaan kokonaislääkitys yhteistyössä lääkärin kanssa.

 

Opetusapteekki

Apteekkimme on hyväksytty Kuopion ja Helsingin yliopistojen opetusapteekiksi. Farmasian opiskelijat voivat suorittaa apteekissa opiskeluun kuuluvan harjoittelun.

 

Aukioloajat 2018 -

 

Aukioloajat

08:30 - 20:00
08:30 - 20:00
08:30 - 20:00
08:30 - 20:00
08:30 - 20:00
09:00 - 16:00
10:00 - 16:00